KoiToday.nl Hoge kwaliteit koicursussen tegen lage prijzen

Koi Academy

Cursussen 2024

Koi Academy is een samenwerkingsverband tussen KoiToday.nl en KoiSkills. Wij bieden een professionele en brede variatie aan cursussen, voor zowel beginners als gevorderden. Bij een aantal cursussen staat een "gewenste vooropleiding". Dat is geen voorwaarde, maar de cursussen sluiten min of meer op elkaar aan, waardoor het als starter handig is om die volgorde aan te houden. Hebt u al bepaalde kennis en vaardigheden, dan kunt u natuurlijk gewoon instappen waar u wilt.

Iedere gevolgde cursus geeft recht op een Certificaat van Deelname. Wij nemen daarnaast voor de liefhebbers ook examens af op twee niveaus. U kunt hier de titels "Koi Deskundige (KD)" en "Koi Specialist (KS)" mee behalen. Hiervoor dient u de bijbehorende cursussen van Koi Academy te hebben gevolgd en het betreffende examen met een voldoende te hebben afgerond. Met deze diploma's kunt u aantoonbaar uw kennisniveau overleggen. Dit kan handig zijn als u iemand wilt adviseren of wanneer u een koigerelateerde (bij)baan ambieert. De Adviesgroep Koi en Vijver stelt als voorwaarde voor toetreding het behalen van de "Koi Specialist" certificering. Natuurlijk is het vooral voor uzelf een erkenning van uw deskundigheid en uiteraard is het doen van examen geen verplichting.

De Koi-Academy is een exclusieve samenwerking aangegaan met koivereniging KoiCave. Wanneer u lid bent van deze vereniging, ontvangt u 10 euro per cursus korting op het inschrijfgeld. Wanneer u twee cursussen volgt via Koi-Academy heeft u het lidmaatschapsgeld van deze mooie club dus al ruim terugverdiend. KoiCave biedt naast korting op onze cursussen nog vele andere voordelen.

Alle cursussen zijn geheel verzorgd. Koffie/Thee/Fris, een uitgebreide lunch, materiaal, een luxe cursusboekje en schrijfgerij behoren tot de standaard uitrusting van de Koi Academy.

De cursussen die voorzien zijn van een datum zijn ingepland. Scroll verder naar beneden voor meer informatie per cursus/module:

Nr

Cursusnaam

Onderwerp

Soort

Datum

Plaats

KD/KS

01

Preventie, Controle, Onderzoek en Diagnose

Ziektes

Theorie

02-06-2024

Ameide

KD

02

Koiparasieten, Medicatie en Behandelplan

Ziektes

Theorie

23-06-2024

Putten

KS

03

Microscopie

Ziektes

Praktijk

24-03-2024

Veldhoven

KD

04

Koibehandelen (swap, verdoven, wondbehand., injecteren, hechten, autopsie)

Ziektes

Praktijk

14-09-2024

Veldhoven

KS

05

Waterkwaliteit en Watersamenstelling (Zie ook boek)

Water

Theorie

01-09-2024

Ameide

KD

06

Variëteitenherkenning en Showklassenindeling

Beoordelen

Theorie

28-01-2024

 

KD

07

Koi Beoordelen (koi kopen, jureren)

Beoordelen

Theorie

18-02-2024

Tiel

KS

08

Examendag (ochtend KoiDeskundige, middag KoiSpecialist)

Alles

Alles

15-06-2024

Veldhoven

KS/KD

Prijzen en inschrijven

De kosten voor een dagcursus bedragen 70 euro voor de theoriecursussen, 85 euro voor de praktijkdagen en 25 euro per examen.

Klik hier om naar de Koi-Academy website te gaan en schrijf u in via het hoofdstukje CURSUSSEN. Uw contactpersoon is Marco Zegers (cursus@koi-academy.nl). Indien u lid bent van KoiCave geeft u de kortingscode "koicave" mee bij de betaling. U ontvangt dan t.z.t. informatie omtrent route, locatie, aanvangstijden enzovoort. Inschrijven vindt plaats op volgorde van betaling. Vol is helaas ook echt vol!

U kunt als handelaar of particulier ook op locatie een cursus laten verzorgen. In onderling overleg worden dan afspraken gemaakt over voorzieningen, maximaal aantal deelnemers enzovoort. Neem hierover vrijblijvend contact op. Contactgegevens staan onderaan deze pagina.

Ziektes

Beoordeling

Praktijk