KoiToday.nl Hoge kwaliteit koicursussen over beoordeling, variĂŤteiten en showklasses s tegen lage prijzen.

Koibeoordelen

Misschien wel het leukste onderdeel van de hobby. Maar ook best een moeilijk onderdeel. Allereerst zijn er zoveel variëteiten met elk hun eigen kenmerken, plus-, en minpunten. Al deze variëteiten moeten voor een show worden ingedeeld in de juiste showklassen. Om uberhaupt aan jureren toe te komen moet er veel gebeuren. De organisatie van een show en de opleiding en skills van een bencher en jurylid mogen niet worden onderschat. Onderstaande vier modules maken van u een jurylid in spé. Niets is toch leuker dan met gelijkgestemden discussiëren over onze gezamelijke passie?


06 Ochtend: Variëteitenherkenning

KoiToday Cursus over variĂŤteiten (herkenning) bij koi "Hoe heet die gele daar?", vraagt de buurman. Juist dan kunt u er dan natuurlijk net niet opkomen. Dat vergt nog enige studie. Toch is het niet zo heel moeilijk. Als je wat standaardtermen kent, schiet de naam van de variëteit je weer te binnen. In deze module geven we u handvatten en beschrijvingen, zodat de buurman u niet nog eens met uw mond vol tanden laat staan! Is het belangrijk om koi te houden? Nee. Is het leuk om te weten? Jazeker!

Gewenste vooropleiding: geen

06 Middag: Showklassenindeling

KoiToday Cursus over showklassen (indeling) bij koi Veel hobbyisten hebben moeite om een koi in de juiste showklasse te plaatsen. Benchen is een vak apart. Toch maakt deze kennis een bezoek aan een show veel interessanter. Men ziet vaak op tegen het "stampwerk" dat er ogenschijnlijk bij komt kijken. In deze module leert u trucs, zodat u vrijwel iedere vis in de juiste showklasse kunt plaatsen. Zonder stampwerk en zelfs zonder dat u noodzakelijkerwijs de naam van de variëteit hoeft te weten!

Gewenste vooropleiding: Variëteitenherkenning

07 Ochtend: Jureren Algemeen

KoiToday Cursus over jureren (algemeen) van koi Je ziet ze op het "middenterrein" lopen op iedere koishow; "Men in Black". Aandachtig turend in de showvaten. Wat doen ze nu precies? Wat maakt het dat ze jouw vissen kunnen beoordelen? Waar kijken ze naar? Hoe word je eigenlijk jurylid? Wat komt daar allemaal bij kijken? Hoe is zo'n show georganiseerd en welke titels zijn er te winnen? Een kijkje achter de schermen op het gebied van koiwedstijden en jureren. Na deze module zijn er voor u geen geheimen meer!

Gewenste vooropleiding: geen

07 Middag: Jureren Specifiek

KoiToday Cursus over jureren (specifiek) van koi Wat is een goede en wat een minder goede koi? Op welke onderdelen wordt gejureerd? Welke punten zijn positief en welke negatief? Wat is bij welke variëteit of showklasse belangrijk en waarom? In deze module leert u de basisbeginselen op het gebied van het jureren van koi. Deze module is ook nuttig om te volgen voor het aankopen van uw eigen koi. U "moet" er immers jaren tegenaan kijken. Het is uiteindelijk de kunst om binnen uw budget de beste vis te selecteren!

Gewenste vooropleiding: 06 Variëteitenherkenning en Showklassenindeling