KoiToday.nl Hoge kwaliteit koicursussen over waterkwaliteit tegen lage prijzen.

Filtratie

Wij koihouders bedrijven intensieve veeteelt. We hebben véél te veel vissen op véél te weinig water. We zullen dus maatregelen moeten nemen om onze waterkwaliteit op orde te houden. Daar waar in de natuur zaken "vanzelf" geregeld worden, zullen wij techniek moeten inschakelen om de natuur na te bootsen. Onderstaande modules scheppen licht in de mogelijke duisternis van de filtertechnieken. Voorfiltratie en biologische filtratie zijn de sleutelwoorden voor het gezond houden van ons vijverwater.Module F1A: Voorfiltratie

KoiToday Cursus over voorfiltratie (mechanische filtratie) voor koivijversMet voorfiltratie wordt een methode bedoeld om de vaste vuildeeltjes zo snel mogelijk uit de vijver te verwijderen. Dit is noodzakelijk om te voorkomen dat ze in oplossing gaan en het vijverwater bederven. Daarnaast helpt voorfiltratie om de vijver helder te houden. We willen onze koi immers graag goed kunnen zien. Zaken als leidingwerk, doorstroming en afvoer van vuil water komen ook aan bod.

Gewenste vooropleiding: W1A/W1B

Module F1B: Biofiltratie

KoiToday Cursus over biologische filtratie bij koivijversBiofiltratie is een methode om opgeloste schadelijke stoffen in de vijver om te laten zetten in minder schadelijke stoffen. Hiervoor hebben we bacteriën nodig die goed moeten kunnen gedijen. Absoluut noodzakelijk in de koihobby ter voorkoming van vergiftiging van de vis. Een diepgaande module waar dit proces tot op de molecuul wordt ontleed. Door de begrijpelijke en duidelijke uitleg hoeft u hier echter geen chemicus voor te zijn.

Gewenste vooropleiding: W1A/W1B/F1A