KoiToday.nl Hoge kwaliteit koicursussen over techniek tegen lage prijzen.

Techniek

Je derde vijver is pas een goede vijver. Een bekende uitspraak en helaas maar al te vaak waar. Wanneer je, je van tevoren in de materie verdiept, is je eerste vijver misschien wel een goede vijver. Scheelt je enorm veel geld. Verbouw is soms zelfs lastiger dan nieuwbouw. Bij vijverbouw heb je te maken met een aantal belangrijke uitgangspunten die het succes van gezond water en gezonde vissen bepalen. De cursussen techniek helpen je om een goed ontwerp te maken of je vijver technisch te verbeteren. Ook op het gebied van energieverbruik (de duurste component van de hobby) is veel te winnen.Module T1A: Basisprincipes Effectieve Vijverbouw

Hoe groot maak ik mijn vijver? Welke diepte? Welke materialen gebruik ik? Pompgevoed of Gravity? Isolatie? Afdekken? Welke leidingdiameter? Hoe verkrijg ik optimaal gebruiksgemak? Hoe krijg ik voldoende stroming? Bodemdrains? Zijdrains? Luchtpompen? Waterpompen? UVC of misschien wel ozon? Waar begin ik?

Als nieuwe hobbyist zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Iedere leverancier vindt zijn systeem het beste, dus hoe verkrijg je nu objectieve informatie? Simpel, gooi je bouwtekeningen weg en volg deze cursus. Wedden dat de nieuwe tekening er heel anders uit komt te zien? Of toch maar uitbesteden...?

Gewenste vooropleiding: geen

Module T1B: Filtersystemen en Energie(besparing)

Zelfbouw of kopen? Het aantal verschillende filtersystemen op de markt is oneindig. Hoe maak ik een keuze? Wat voor soorten mechanische en biologische filters zijn er en welke zijn geschikt in mijn situatie? Meerdere filterlijnen? Hoe voorkom ik torenhoge energierekeningen?

In deze module de voor- en nadelen van de verschillende filtersystemen. Tips met betrekking tot energiebesparing en natuurlijk ruimte voor vragen en discussie. Help uzelf een beeld te vormen van de mogelijkheden en maak in één keer de juiste beslissingen.

Gewenste vooropleiding: geen