KoiToday.nl Hoge kwaliteit koicursussen tegen lage prijzen

Koi Academy

Cursussen 2021/2022

Koi Academy is een samenwerkingsverband tussen KoiToday.nl, KoiSkills en KoiQuestion. Wij bieden een professionele en brede variatie aan cursussen, voor zowel beginners als gevorderden. Bij een aantal cursussen staat een "gewenste vooropleiding". Dat is geen voorwaarde, maar de cursussen sluiten min of meer op elkaar aan, waardoor het als starter handig is om die volgorde aan te houden. Hebt u al bepaalde kennis en vaardigheden, dan kunt u natuurlijk gewoon instappen waar u wilt.

Iedere gevolgde cursus geeft recht op een Certificaat van Deelname. Wij nemen daarnaast voor de liefhebbers ook examens af op twee niveaus. U kunt hier de titels "Koi Deskundige (KD)" en "Koi Specialist (KS)" mee behalen. Hiervoor dient u de bijbehorende cursussen van Koi Academy te hebben gevolgd en het betreffende examen met een voldoende te hebben afgerond. Met deze diploma's kunt u aantoonbaar uw kennisniveau overleggen. Dit kan handig zijn als u iemand wilt adviseren of wanneer u een koigerelateerde (bij)baan ambieert. De Adviesgroep Koi en Vijver stelt als voorwaarde voor toetreding het behalen van de "Koi Specialist" certificering. Natuurlijk is het vooral voor uzelf een erkenning van uw deskundigheid en uiteraard is het doen van examen geen verplichting.

De Koi-Academy is een exclusieve samenwerking aangegaan met koivereniging KoiCave. Wanneer u lid bent van deze vereniging, ontvangt u 10 euro per cursus korting op het inschrijfgeld. Wanneer u twee cursussen volgt via Koi-Academy heeft u het lidmaatschapsgeld van deze mooie club dus al ruim terugverdiend. KoiCave biedt naast korting op onze cursussen nog vele andere voordelen.

Alle cursussen zijn geheel verzorgd. Koffie/Thee/Fris, een uitgebreide lunch, materiaal, een luxe cursusboekje en schrijfgerij behoren tot de standaard uitrusting van de Koi Academy.

De cursussen die voorzien zijn van een datum zijn ingepland. Scroll verder naar beneden voor meer informatie per cursus/module:

NrCursusnaamOnderwerpSoortDatumPlaatsKD/KS
01Preventie, Controle, Onderzoek en DiagnoseZiektesTheorie10-12-2022AlmereKD
02Koiparasieten, Medicatie en BehandelplanZiektesTheorie14-05-2022VeldhovenKS
03MicroscopieZiektesPraktijk16-07-2022NaaldwijkKD
04Koibehandelen (swap, verdoven, wondbehandeling, injecteren, hechten, autopsie)ZiektesPraktijk10-09-2022VeldhovenKS
05Waterkwaliteit en Watersamenstelling (Zie ook boek)WaterTheorie24-09-2022VeldhovenKD
06Variëteitenherkenning en ShowklassenindelingBeoordelenTheorie15-01-2022VeldhovenKD
07Koi Beoordelen (koi kopen, jureren)BeoordelenTheorie28-05-2022VeldhovenKS
08Examendag (ochtend KoiDeskundige, middag KoiSpecialist)AllesAlles19-06-2022N.t.b.KS/KD

Prijzen en inschrijven

De kosten voor een dagcursus bedragen 60 euro voor de theoriecursussen, 80 euro voor de praktijkdagen en 25 euro per examen.

Klik hier om naar de Koi-Academy website te gaan en schrijf u in via het hoofdstukje CURSUSSEN. Uw contactpersoon is Marco Zegers (cursus@koi-academy.nl). Indien u lid bent van KoiCave geeft u de kortingscode "koicave" mee bij de betaling. U ontvangt dan t.z.t. informatie omtrent route, locatie, aanvangstijden enzovoort. Inschrijven vindt plaats op volgorde van betaling. Vol is helaas ook echt vol!

U kunt als handelaar of particulier ook op locatie een cursus laten verzorgen. In onderling overleg worden dan afspraken gemaakt over voorzieningen, maximaal aantal deelnemers enzovoort. Neem hierover vrijblijvend contact op. Contactgegevens staan onderaan deze pagina.

Ziektes

Water

Beoordeling

Praktijk