KoiToday.nl Kwaliteitsboeken over koi

KoiBijbel: Waterkwaliteit

Eindelijk een boek over waterkwaliteit en watersamenstelling (168 pagina's)! Tot op heden is er niet eerder een compleet boek uitgegeven over het watermanagement van de koivijver. Een must have voor iedere serieuze koihouder. Joop van Tol van KoiToday.nl brengt na een goed ontvangen eerste boek over het herkennen en beoordelen van koi nu een tweede boek op de markt genaamd “KoiBijbel: Waterkwaliteit”.

 

Het tweede boek van Joop is geschreven op drie niveaus: “Need to Know”, betreft zaken die je echt moet weten om succesvol koi te kunnen houden. “Nice to Know”, dat verdieping brengt en verbanden legt waardoor je de processen beter leert begrijpen en tot slot “Nerd to Know” voor de echte diehards die tot op het atoom willen weten wat er in hun vijver gebeurt. Elke paragraaf heeft een groene (basiskennis), gele (gevorderde) of rode (nerd) kleur, zodat je op je eigen niveau door het boek kunt. De verhouding ligt ongeveer op 65% groen, 25% geel en 10% rood.

 

Prijs inclusief het verzenden in  een schokbestendige verzenddoos € 44,95 (Nederland) en € 49,95 (Europa).

Wat kun je verwachten in dit boek?

De rode draad is de stikstofkringloop. Aan dit proces worden de verschillende parameters opgehangen, die samen de stand van zaken van je vijver bepalen. De vijver van Taki, een fictief personage, wordt hierbij regelmatig als voorbeeld gebruikt. Het is dus een logisch verhaal met een kop en een staart, geschreven in begrijpelijk Nederlands. De parameters die aan de orde komen zijn onder andere ammonia, nitriet, nitraat, fosfaat, temperatuur, zuurstof, koolstofdioxide, ozon, TDS, zuurgraad en hardheid. Verder komen chemie, filtratie, nitrificatie, bacteriën, verversen, vervoer, voer, besmetting, middeltjes en seizoenen aan de orde.

De lay-out van het boek

168 pagina’s pure proza! Het boek is gedrukt met de nieuwste druktechnieken, is full colour en gemaakt van papier met het hoogste kwaliteitskeurmerk. Het heeft een hardcover omslag met glanslaminaat en zwarte schutbladen. Net zoals in zijn eerste boek heeft Joop enorm veel aandacht besteed aan de lay-out, waardoor dit werk niet alleen buitengewoon informatief, maar ook nog eens een parel in uw boekenkast is. Prachtige, informatieve tabellen en grafieken geven u eindelijk het inzicht waar u naar op zoek was. Na het lezen bent u een echt waterhoofd en kent uw vijver geen geheimen meer voor u.

Over de schrijver Joop van Tol

Joop van Tol is een bekend persoon in de koiwereld. Kennisdeling zit in zijn bloed. Al vele jaren schrijft hij artikelen over allerlei facetten van de koihobby en geeft hij cursussen en lezingen. Daarnaast is hij beëdigd Jurylid voor de ZNA (Japan). Enkele jaren terug is hij zijn kennis gaan bundelen in een reeks die hij uitbrengt onder de naam “KoiBijbel”. Naast het jureren van koishows heeft hij zich op koigebied met name gespecialiseerd in waterkwaliteit en gezondheid.