KoiToday.nl Hoge kwaliteit praktijkcursussen m.b.t. koi tegen lage prijzen.

Praktijk

Theorie is één, praktijk is een andere tak van sport. Angst moet overwonnen worden om daadwerkelijk zelf aan de slag te gaan. Dat is best eng, de eerste paar keren. Door een gestructureerde aanpak en het onder de knie krijgen van de handelingen verdwijnt die angst snel. Je kunt uiteindelijk veel meer zelf, dan je in eerste instantie voor mogelijk had gehouden. Alles wat je nodig hebt is een duwtje in de rug van iemand die vaker met dat bijltje gehakt heeft. De praktijkcursussen geven dat duwtje. De benodigde materialen, de juiste volgorde van uitvoeren, kortom alles komt aan bod wat u nodig heeft om zelf de handen uit de mouwen te steken.

03: Microscopie

Als onderdeel van het zelf stellen van een diagnose bij zieke vissen, speelt de microscoop een belangrijke rol. In de module microscopie worden de werking en onderdelen van de microscoop getoond. U leert waar een microscoop voor koi-onderzoek minimaal aan moet voldoen. Daarna gaan we oefenen met een droogpreparaat. Scherpstellen, systematisch het preparaat doorzoeken en vertrouwd raken met de microscoop zijn daarbij het doel. Daarna wordt uitgelegd hoe en waar je het beste een afstrijkje van de slijmhuid van de koi kunt maken. Tot slot gaan we zelf een preparaat maken en wat levend materiaal onder de microscoop bekijken.

Neem uw microscoop mee als u die heeft. We kunnen dan bepalen of deze geschikt is. Mocht u nog geen microscoop hebben aangeschaft, dan kunt u er een van ons gebruiken.

Gewenste vooropleiding: 01 Onderzoek en Diagnose

04: Praktijk Handelingen

In deze module leert u de volgende handelingen: Koi hanteren, Afstrijkje maken, verdoven, swab maken, wondbehandeling, injecteren, hechten en autopsie.

Wanneer een koi een wond oploopt, verliest zij plaatselijk haar natuurlijke bescherming tegen indringers van buitenaf. De wond kan een infectiehaard worden voor allerlei profiteurs als bacteriën, algen, schimmels, protozoa enzovoort. De kunst van wondbehandelen is om deze indringers buiten te sluiten. Mocht u van een dierenarts antibiotica voorgeschreven krijgen die geïnjecteerd moet worden, dan is het zaak dat u dit op de juiste plek, in de juiste hoeveelheid en op de juiste wijze doet. Zeker als uw vis om de paar dagen geïnjecteerd moet worden is het handig als u dit zelf kunt (uit kostenoogpunt). Een gescheurde vin hechten? Dat kunt u best zelf. U gaat zelf aan de slag met naals en draad.

Gewenste vooropleiding: Geen